Cosplay žürii


Käesoleval lehel tutvustame lähemalt auväärt kohtunikke, kes meie festivali cosplay võistluse kostüüme hindavad.

 

MANUEL D’ANDREA

Facebook / Instagram

Sündinud 1993. aastal ja üles kasvanud väikeses linnakeses Rooma lähedal, hakkab Manueli kirg kunsti ja loomingu vastu arenema juba esimestel eluaastatel. Ta oskab maalida ja joonistada, digikunsti luua ja töödelda, õmmelda, dekoreerida ja skulptuure luua.

Aastal 2011 avastab ta ande luua kostüüme ja just sel aastal saab ta valmis oma esimese cosplay. 2012. aastal võidab ta tähtsaid võistlusi nagu Itaalia Meistrivõistlused ja märtsis 2013 tuleb välja isikliku kostüümibrändiga: Midnight Costumes, mis keskendub kõrgkvaliteetsete kostüümide loomisele cosplayst temaatiliste pulmakleitideni.

Manuel jätkab oma kunstnikukarjääri, rakendades oma oskusi disainimaailmas. Ta joonistab erinevate toodete jaoks (T-särkidest interjööridisaini) ja alates 2016. aastast otsustab oma sotsiaalmeedias hakata jagama pilte, kus teeb end meigi abil erinevateks tegelasteks, olgu nad mees- või naissoost, inimesed või fantaasiaolendid. Praegu tegutseb Manuel aktiivselt kostüümidisaineri, graafikadisaineri ja meigikunstnikuna.

Julgustavad sõnad neile, kes mõtlevad cosplayga alustamisele:
“Püüan iga kord oma unistusi ja fantaasiaid teoks teha, nende teostamiseks on ainult üks viis ja seda nimetatakse kunstiks.”


Fotode autorid: Winifred Sanderson (ülal) jäädvustatud Andrea Aureli poolt, Pitch Black ja Krahvinna (all) jäädvustatud Manuel D’Andrea poolt.


 

MERRY ALL-NIGHTER

Facebook / Instagram

Tervitus Soomest! Olen Merry All-Nighter, kümneaastase staažiga cosplayer. Teen cosplaysid mitmetest eri allikatest nagu anime, manga, mängud ja filmid ning armastan uute materjalide ja tehnikate kohta õppimist. Usun, et detailid on kriitilise tähtsusega, hindan kena ja puhast viimistlust ning jumaldan omavahel sobivaid materjale.
Mul on õnnestunud oma riiki esindada World Cosplay Summitil Jaapanis ja EuroCosplayl Londonis. Mõlemad on olnud fantastilised kogemused ja võimaldanud mul leida sõpru väljaspool enda riigi piire. Samuti olen olnud kohtunik mitmel cosplay võistlusel, viimaseks neist C4 finaal Hollandis.

Ootan põnevusega teiega AniMatsuril kohtumist ning cosplay teemal mõtete ja ideede jagamist!


Fotode autorid: Roxie Hart (ülal) jäädvustatud AG cosplay & photography poolt, Asuka (all vasakul) jäädvustatud Niew Photography poolt, Demon Hunter (all keskel) jäädvustatud Maria Maunula poolt, Lightning (all paremal) jäädvustatud Alexandriel Photography poolt.


 

KAIRI IN COSPLAYLAND

Facebook / Instagram

Kairi, 29 aastat vana, on cosplayga aktiivselt tegelenud aastast 2008. Ta käib enamikul Poola cosplay üritustest kas võistleja või kohtunikuna. Ta viib oma hobi teemal läbi töötube ja vestluspaneele nii Poolas kui ka väljaspool. Ta reisib palju – seni on Kairi tänu cosplayle külastanud rohkem kui 15 riiki! Kairi on Poolat rahvusvahelistel üritustel esindanud viis korda – kolm korda EuroCosplay finaalis Londonis ja kaks korda European Cosplay Gatheringil Pariisis. Londonis jäi ta kahel korral teiseks ja aastal 2014 võitis esikoha! Koos Zel COShorse’iga jäid nad 2016. aasta Clara Cow Cosplay Cupil teiseks.

Viimasel ajal on Kairi tegelenud cosplay muusikalide produtseerimisega (Yuri on Ice aastal 2017 ja Attack on Titan aastal 2018) ning plaanib tulevikus sellega edasi tegeleda. Konkreetseid eelistusi kostüümide juures tal pole, talle meeldib uute töövõtete ja disainidega eksperimenteerida. Peamiselt teeb ta cosplaysid tegelastest, kes on talle südamelähedased. Kairi armastab laval esineda!


Fotode autorid: Katniss Everdeen (ülal) jäädvustatud WORLD by HOKA poolt, Eren Jaeger (all vasakul) jäädvustatud V.U. Noxcrafti poolt, Naruto Uzumaki (all paremal) jäädvustatud Studio Zahora poolt.