Isegi kui sa tead, et see on tulemas, ei tee see asja lihtsamaks. Õieti ei hoomagi, mida see tähendab, kui toimub muutus milleski, mis on aastate jooksul saanud nii suureks osaks meie elust. Tahaks korraga öelda nii palju, aga samas ka võimalikult lihtsalt. Aga eks proovime. Meil on äärmiselt kahju anda teada, et AniMatsuri 2024 jääb viimaseks AniMatsuriks.

Rääkisime sellest meeskonnaga tegelikult juba eelmisel aastal, kuid meie kauaaegne imeline sponsor Tartu linn julgustas ja toetas meid igatpidi, et me siiski jätkaks. Otsustasime proovida midagi uut (festival talvel ja nüüd ka suvel), et saada tagasi see säde, mis aitaks edasi minna. 2019 tundsime end korralduslikult igatpidi tipus ja tulevik tundus helge – me olime motiveeritud, täis suuri ja uhkeid ideid. Siis tuli aga pandeema, mis selle sädeme peaaegu kustutas. Ja kahjuks vaatamata meie pingutustele ei ole me suutnud seda sädet enam leida.

Viimase nelja aastaga on juhtunud nii palju erinevaid asju, mis meie kõigi elu suuremal või vähemal määral mõjutanud on, kaasa arvatud meie suurepärast ja pühendunud meeskonda. Raskeks on muutunud leida korraldamiseks motivatsiooni, isegi kui see festival on meile väga südamelähedane. Kahjuks on motivatsioon just see, mis vabatahtlikkusel põhinevat üritust elus hoiab. Pikaaegsed külastajad on ilmselt mõnda aega juba märganud, et organisatoorne pool ei ole see, mis ta varem on olnud. Kuigi me suudame päris ägeda ürituse kohapeal ära korraldada, siis sellele eelnevat ilmestavad igasugused viibimised ja hilinemised, mis mõjutavad kõiki asjaosalisi – nii külastajaid, programmis osalejaid kui ka meeskonda ennast, mis omakorda mõjutab korralduse ja ka festivali kvaliteeti, mistõttu otsustasime raske südamega selle otsuse vastu võtta.

Ei ole sõnu, mis suudaks edasi anda, kui tänulikud me oleme nende imeliste 15, varsti 16 aasta eest. AniMatsuri on muutnud nii paljude inimeste elusid, nii külastajate, kui ka nende, kes aastate jooksul on festivali korraldamisele õla alla pannud. Paljud meist ei oleks oma eluga seal, kus nad on praegu, kui poleks seda festivali olnud. Me tahame kogu südamest öelda suurimad tänud meie sponsoritele ja partneritele, igale programmi panustajale, poodidele ja kunstnikele, igale cosplayerile ja võistlustest osavõtjale, igale korraldajale ja vabatahtlikule ning igale külastajale, tänu kelleta AniMatsurist poleks saanud seda, mis ta on. Aitäh ja me armastame teid väga. ❤

Cosplayerite jaoks, kes plaanivad võistlusest osa võtta, ei muutu midagi. Me saadame reisiauhinna võitja sügisesele YuniConile Austriasse ning saadame ka Eesti esindaja 2025 aasta suvel toimuvale NCC-le. Kõik toimub nagu vanasti, lihtsalt järgmisi festivale enam ei toimu.

Me ei tea, mida tulevik toob. Võib-olla oleme paari aasta pärast mõne teise festivaliga tagasi, kuid praegu keskendume me sellele, et teha AniMatsuri 2024 üheks imeliseks ürituseks, mille üle saame olla uhked. Loodame teid kõiki seal näha, et jätta hüvasti. ❤

Veel kord südamlikud tänud teile kõigile!
– AniMatsuri korraldusmeeskond

Suur aitäh ka meie kunstnikule Katerina Solomko, kes taaskord on loonud imeilusa teose meie maskottidest Sousukest, Wilhelmist ja Akist, nagu nad esimest korda vastavalt 2011, 2012 ja 2008 meie ette ilmusid.